In Verbinding

PAARDENCOACHING VOOR PAARDENMENSEN

Verbeter je eigen welzijn én dat van je paard

Als je een eigen paard of pony hebt, weet je als geen ander hoe belangrijk het is om fijn te kunnen samenwerken. Communicatie is daarbij de sleutelwoord. Maar wat vertelt jouw paard je eigenlijk? Zegt hij iets over zichzelf, over jullie verstandhouding, of misschien iets over jou? Wanneer jij dit graag verder wilt onderzoeken en je eens op een andere manier naar jezelf en je paard wilt kijken, dan kan je in de maanden april t/m september bij mij terecht voor het coach-traject ‘In verbinding’.

Wanneer en waarom?

Paarden zijn sensitieve en sociale dieren en kunnen daardoor feilloos signalen oppikken uit hun omgeving. Ook bij ons als mens! Wat geweldig is, is dat ze bereid zijn om ons te helpen en ook om emotionele last voor ons te dragen wanneer dat nodig is. Op die manier kunnen ze veel voor ons betekenen. Maar wanneer wij (nog) niet in staat zijn om dit te herkennen, hier van te leren en/of er iets mee te doen, kan dat uiteindelijk structurele belasting voor het dier opleveren en in de weg staan van jullie contact. Of zelfs het welzijn van je paard verstoren. In dit mooie traject gaan we onderzoeken welke thema’s er wellicht bij jou spelen, welke invloed deze hebben op je paard, op welke manier jouw paard of pony dit naar je terugkoppelt en welke stappen je kunt zetten om jezelf daarin verder te ontwikkelen.

‘In verbinding’ is geschikt voor iedere eigenaar die zichzelf mentaal en emotioneel verder wil ontwikkelen, en op die manier het onderlinge contact wil verbeteren en/of het welzijn van hun paard of pony wil vergroten.

Wat kan je verwachten?

Alle coach-activiteiten worden in een dagdeel ondergebracht. In de ochtend tussen 10.00 -12.00 uur of in de middag tussen 13.00 – 15.00 uur (dinsdag t/m vrijdag + zaterdagochtend). Zo heb ik alle tijd voor je en kunnen we ontspannen aan de slag.

Ik hanteer geen losse intakegesprekken. Voorafgaand aan de eerste sessie ontvang je van mij een korte vragenlijst via de mail. Deze vragenlijst geeft mij een globaal beeld van wie jij bent, wat er bij jou speelt en wat je van het traject verwacht. Het is ook mogelijk om vooraf telefonisch contact te hebben, als je dat prettig vindt.

De eerste sessie vindt plaats op mijn locatie in Ginnum. We bespreken jouw wensen en doelen nog wat verder en maken we kennis met elkaar. Ook doe je een coach-sessie met mijn paarden. Jullie kennen elkaar niet, daardoor zullen de signalen en reacties niet gekleurd door eerdere ervaring en gebruikelijke intenties. Zo kan je ervaren hoe je op een andere manier bij een paard kunt zijn en wat dit met je doet. De 2e sessie kom ik bij jou langs en werken we met jouw eigen paard of pony. Welke reacties zien we terug, wat is nieuw, wat doet dit met jou? En wat verandert er hierdoor bij jou van binnen? Om echt doelgericht te kunnen werken wordt na de 2e sessie invulling gegeven aan de laatste sessie van het traject. Deze kan zowel hier op mijn locatie plaatsvinden als op jouw eigen locatie: dit is mede afhankelijk van wat zich gaandeweg laat zien, wat ik denk dat nodig is en natuurlijk jouw persoonlijke wensen.

Mocht je het toch fijn vinden om eerst eens te kijken en voelen wie wij zijn en hoe het er is dan kan je een kennismakingsgesprek aanvragen. Daar zitten kosten aan verbonden, maar wanneer je na afloop van de kennismaking binnen 2 weken besluit om een sessie of traject te boeken worden deze kosten in mindering gebracht op de betreffende factuur.

Let op: tijdens dit traject gaan we aan de slag met coaching van jou als mens en datgene wat jou bezig houdt: het is dus géén training van je paard.

Wat zijn de mogelijkheden?

Investering Basistraject In Verbinding (3 sessies)
Verspreid over 3 dagen en dagdelen (ochtend of middag) • 370 euro

Bij aanvang van de eerste sessie van het traject dient het totaalbedrag via bankoverschrijving te zijn voldaan.

Ik hanteer normaal gesproken een interval van ongeveer 2 weken tussen de verschillende sessies.
Neem even contact met me op wanneer de prijs een uitdaging voor je is.

Investering Kennismakingsgesprek
Op een nader te bepalen tijdstip, ca. 30 minuten • 25 euro

Na afloop van de intake dienen de kosten binnen 3 dagen te worden voldaan, je ontvangt een betaalverzoek.
Neem contact met me op om een afspraak te plannen voor een kennismakingsgesprek.

Je kunt een traject altijd verlengen met 1 of meerdere afspraken.

Handig om te weten…

Inleidende gesprekken en eventuele bijbehorende activiteiten, de activiteit met mijn paard/paarden, maximaal 2 afspraken op locatie (tot 50 kilometer reisafstand vanaf Ginnum, daarna worden extra reiskosten berekend, dit geldt ook voor de Waddeneilanden), begeleiding van de activiteit met jouw eigen paard(en), mogelijk tot reflectie en ontspanning op ons mooie terrein, koffie of thee met wat lekkers hier op locatie en afsluitende gesprekken zijn bij de prijs van dit traject paardencoaching inbegrepen:. Ook mag je gebruik maken van de paardencoaching reflectiekaarten.

Tijdens een kennismakingsgesprek krijg je een korte rondleiding, ontmoet je de paarden en drinken we gezamenlijk een kopje koffie of thee.

Om bij jou op locatie te kunnen werken is het noodzakelijk dat we de beschikking hebben over een paddock, rijbak of afgezet stukje land waar we (afgezonderd) kunnen werken. Daarnaast is het belangrijk dat je paard fysiek en mentaal in goede gezondheid is.

Mocht je paard/pony niet ingeënt of ontwormd zijn of recentelijk ziek zijn geweest, dan verzoek ik je dit bij aanmelding even te vermelden, zodat we de juiste maatregelen kunnen nemen w.b. hygiëne en overdrachts-/besmettingsgevaar.

Genoemde investeringen gelden voor particulieren en zijn inclusief BTW. Tijdens een sessie of traject gaat het om de ervaring en het effect van de coaching, niet om de tijd die we daarvoor nodig hebben. Wanneer een sessie korter duurt dan de gereserveerde tijd geeft dat geen recht op restitutie. Voor bedrijven en zakelijke klanten gelden specifieke tarieven en betreft het bijna altijd maatwerk: neem even contact op!

Je kan eenvoudig een afspraak plannen via het afsprakenformulier.