Paardenkracht

PAARDENCOACHING & SYSTEMISCH WERK

Individuele paardencoaching voor jongeren en volwassenen

Vind je het lastig je grenzen te bewaken? Heb je het gevoel ‘vast’ de zitten? Voel je veel en beleef je dingen erg intensief? Kan je bijna niet stoppen met denken? Loop je tegen belemmeringen aan die je zelf niet goed begrijpt? Heb je erg last van spanning, onzekerheid, onrust of angst of lukt het je bijvoorbeeld niet goed om je leven weer op te pakken na ziekte of burn-out? Heel vervelende situaties… Maar gelukkig kan je er wel iets mee doen!

Bij Parzival Paardencoaching werk je, met de hulp van paarden, op een ongedwongen manier aan jouw persoonlijke ontwikkeling en emotionele ontspanning. Een (coach)ontmoeting met een paard werkt verhelderend en helend en helpt je om (weer) contact te maken met je eigen gevoelens, grenzen, wensen en doelen. Maar ook om vastzittende spanningen af te laten vloeien, meer rust en vertrouwen te vinden, onverwerkte gebeurtenissen een betere plek te geven en het onzichtbare zichtbaar te maken. Streven is om een nieuw innerlijk evenwicht te vinden waarbij je weer ontspanning en ruimte gaat voelen binnenin jezelf en je stappen vooruit kunt gaan zetten. Ook fysieke klachten kunnen verlicht worden door het contact met paarden.

Jongeren en volwassenen vanaf ± 10 jaar kunnen bij mij en mijn paarden terecht voor individuele paardencoaching. Ik combineer paardencoaching met systemisch werk. Omdat paarden en pony’s van nature in nauw contact staan met hun omgeving en ‘het grote geheel’ (waaronder de kudde), zijn beide disciplines eigenlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wanneer en waarom?

Oorzaken waardoor spanningen en persoonlijke thema’s ontstaan zijn zeer divers. Denk bijvoorbeeld aan stress, verlies, gevoeligheid, trauma, burn-out, depressie, relationele problemen of ziekte. Het kan ook zijn dat ingrijpende gebeurtenissen in het verleden (zoals pesten, verwaarlozing, parentificatie, misbruik) nog grote invloed hebben, of dat er iets speelt in je achtergrond waar jij mee belast bent.

Bij paardencoaching gaan we echter niet aan de slag met het verleden (paardencoaching is beslist geen therapie), maar werken we in het hier en nu: wat speelt er op dit moment bij jou van binnen en wat kunnen we doen om daar weer beweging in te krijgen? Paarden zijn bovendien meesters in het overnemen en laten afvloeien van spanningen. Dat geeft veel verlichting bij mensen die bijvoorbeeld kampen met angsten of stress, en daardoor kan paardencoaching bijvoorbeeld ook ingezet worden als aanvullende ondersteuning bij het behandelen van trauma of PTSS.

De dynamiek van onze maatschappij kan daarnaast ook voor serieuze problemen en blokkades zorgen. Onze planning is vol, de prestatiedruk is tegenwoordig groot en het is ‘normaal’ vooral vanuit het hoofd te handelen. Hierdoor staan wij als mens  niet meer in goed contact met ons gevoel, zijn moeilijker in staat daar naar te luisteren. Er kunnen dan conflicten in je lijf ontstaan die emotionele of lichamelijke klachten veroorzaken. Paarden helpen ons uit het hoofd te gaan en weer contact te maken met ons hart, om weer écht te kunnen voelen.

Ik benader elk vraagstuk met veel gevoel en inlevingsvermogen, maar ook nuchter en met een vleugje humor. We werken ervaringsgericht in het hier en nu. Ik begeleid je in jouw zelfontdekkende proces en er wordt zonder oordeel naar je geluisterd. Wanneer jij jezelf in bovenstaande herkent dan is paardencoaching bij Parzival een uitermate geschikte manier om aan de slag te gaan!

Wat kan je verwachten?

Alle coach-activiteiten worden in een dagdeel ondergebracht. In de ochtend tussen 10.00 -12.00 uur of in de middag tussen 13.00 – 15.00 uur (dinsdag t/m vrijdag + zaterdagochtend). Zo heb ik alle tijd voor je en kunnen we ontspannen aan de slag. In bijna alle gevallen is er meer dan 1 sessie nodig om tot daadwerkelijke verandering en doelgerichte aanpak van jouw vraagstuk te komen. Het is echter wel mogelijk een losse sessie te boeken, zodat je de praktische invulling kan kiezen die het beste bij je past.

Ik hanteer geen losse intakegesprekken. Voorafgaand aan de eerste sessie ontvang je van mij een korte vragenlijst via de mail. Deze vragenlijst geeft mij een globaal beeld van wie jij bent, wat er bij jou speelt en wat je van de paardencoaching verwacht. Het is ook mogelijk om vooraf even telefonisch contact te hebben.

Tijdens de eerste sessie bespreken jouw wensen en doelen nog wat verder en maken we kennis met elkaar. Als het gaat om een jongere, dan zijn de ouders/verzorgers ook bij dat gesprek. Daarna gaan we natuurlijk aan de slag met de paarden! Daarbij werk ik in principe alleen persoonlijk met de coachee.

Mocht je het toch fijn vinden om toch eerst eens te kijken en voelen wie wij zijn en hoe het hier is, dan kan je een kennismakingsgesprek aanvragen. Daar zitten kosten aan verbonden, maar wanneer je na afloop van de kennismaking binnen 2 weken besluit om een sessie of traject te boeken worden deze kosten in mindering gebracht op de betreffende factuur.

Wat zijn de mogelijkheden?

Investering losse sessie individuele paardencoaching
Dagdeel (ochtend of middag) • 135 euro

Na afloop van de sessie dienen de kosten binnen 3 dagen te worden voldaan, je ontvangt een betaalverzoek.

Investering Basistraject individuele paardencoaching (3 sessies)
Verspreid over 3 dagen en dagdelen (ochtend of middag) • 320 euro

Bij aanvang van de eerste sessie van het traject dient het totaalbedrag via bankoverschrijving te zijn voldaan.

Ik hanteer normaal gesproken een interval van ongeveer 2 weken tussen de verschillende sessies.
Neem even contact met me op wanneer de prijs een uitdaging voor je is.

Investering Kennismakingsgesprek
Op een nader te bepalen tijdstip, ca. 30 minuten • 25 euro

Na afloop van de intake dienen de kosten binnen 3 dagen te worden voldaan, je ontvangt een betaalverzoek.
Neem contact met me op om een afspraak te plannen voor een kennismakingsgesprek.

Je kunt een losse sessie of een traject altijd verlengen met 1 of meerdere afspraken.

Handig om te weten…

Inleidende gesprekken en eventuele bijbehorende activiteiten, de activiteit met het paard/de paarden, mogelijk tot reflectie en ontspanning op ons mooie terrein, koffie of thee met wat lekkers en de afsluitende gesprekken zijn inbegrepen bij de genoemde investering voor een losse sessie of een traject. Ook mag je gebruik maken van onze paardencoaching reflectiekaarten en andere mooie coachmiddelen.

Tijdens een kennismakingsgesprek krijg je een korte rondleiding, ontmoet je de paarden en drinken we gezamenlijk een kopje koffie of thee.

Genoemde investeringen gelden voor particulieren en zijn inclusief BTW. Tijdens een sessie of traject gaat het om de ervaring en het effect van de coaching, niet om de tijd die we daarvoor nodig hebben. Wanneer een sessie korter duurt dan de gereserveerde tijd geeft dat geen recht op restitutie. Voor bedrijven en zakelijke klanten gelden specifieke tarieven en betreft het bijna altijd maatwerk: neem even contact op!

Je kan eenvoudig een afspraak plannen via het afsprakenformulier.

Paarden-pensioenpotje

Jarno en Diaz blijven sowieso tot hun dood bij ons en in de genoemde tarieven is natuurlijk rekening gehouden met kosten voor de dagelijkse verzorging. Toch willen we ook graag iets extra’s doen: daarom zetten we per sessie 5 euro op een aparte spaarrekening als oude-dagvoorziening voor onze paarden.